Transparentní účet: 2601130854 / 2010

Den sociálních služeb P-8

Den sociálních služeb P-8

V září jsme se již druhý rok po sobě, na pozvání městské části Prahy 8, zúčastnili Dne zdraví a sociálních služeb, který probíhal na prostranství před Kulturním domem Krakov v Praze Bohnicích. Cílem akce je představit obyvatelům Prahy 8 na jednom místě a nenásilně pestrou paletu organizací, které se věnují práci v sociálních a zdravotních službách.

Každá organizace má k dispozici stánkové místo, kde může pomocí vlastních materiálů prezentovat svoji činnost a zájemcům představit, co spadá do pole jejich působnosti. Pro nás se jedná o jedinečnou příležitost, jak zviditelnit svou práci, říct lidem v blízkém okolí, čemu se věnujeme. Díky tomu tak můžeme získat od lidí podporu k dalším aktivitám. Podporu naší myšlenky pomáhat lidem s handicapem sportovat společně se zdravými lidmi, i přes překážky, které handicap přináší.

Podporu čerpáme z rozhovorů s kolemjdoucími, kterým vysvětlujeme, že se nemusí obávat podat pomocnou ruku těm, kteří to potřebují, i když si třeba nejsou jistí, jak to správně udělat. Hlavní je překonat ostych a handicapovaný člověk sám dokáže dát jasně najevo, jak a co je pro něj prospěšné.

V rámci této akce jsme nabízeli příchozím i možnost zakoupit si nějakou drobnost v našem charitativním obchůdku a umožnit nám si přivydělat na další činnost.

Děkujeme všem, kdo se na akci podívali, zastavili se a zajímali se celkově o aktivity sociálních podniků a služeb ve svém okolí. Dříve nebo později tyto služby využije každý z nás.

Budeme se těšit zase za rok.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..